[Zapowiedź] MIEJSKA BIBLIOTEKA PUBLICZNA W SOSNOWCU

Katarzyna Puzyńska gościem Mediateki

SPOTKANIEMiejska Biblioteka Publiczna w Sosnowcu serdecznie zaprasza w niedzielę 31 marca 2019 o godz. 17.00 do Auli Zagłębiowskiej Mediateki (ul. Kościelna 11) na wyjątkowe spotkanie autorskie z Katarzyną Puzyńską. Rozmowę z autorką popularnej serii powieści kryminalnych o Lipowie poprowadzi Magdalena Boczkowska. Wstęp wolny.

 Katarzyna Puzyńska (ur. 1985)

Z wykształcenia psycholog. Debiutowała doskonale przyjętą powieścią Motylek, która rozpoczyna sagę o policjantach ze wsi Lipowo. Seria ta to nie tylko trzymające w napięciu kryminały, ale także powieści z rozbudowanym wątkiem społecznym i obyczajowym, które porównywane są do kryminałów Agathy Christie czy Camilli Läckberg. Prawa do publikacji powieści Puzyńskiej sprzedano do ponad dwudziestu krajów. Saga o Lipowie ma także doczekać się adaptacji telewizyjnej.

 Bibliografia: saga o Lipowie:

  • Motylek (2014)
  • Więcej czerwieni (2014)
  • Trzydziesta pierwsza (2015)
  • Z jednym wyjątkiem (2015)
  • Utopce (2015)
  • Łaskun (2016)
  • Dom czwarty (2016)
  • Czarne narcyzy (2017)
  • Nora (2018)

NOWOŚĆ – Rodzanice (2019)

inne: Policjanci. Ulica (2018)